Hva er viktigst?

Etter å ha hisset meg opp over Facebookstatuser som kun jakter på likes fra mer eller mindre seriøse aktører i årevis, toppet det seg i dag. Dvs en melding fra toppen. Selv statsministeren har falt for fristelsen og ber om «lik og del».

Bilde

Jeg forstår at det er viktig å få ut budskapet med en uke igjen av valgkampen, men godt innhold sprer seg selv, om du har funnet rett kanal for rett målgruppe.  Og sprer det seg ikke er det også en indikasjon. Muligens skyldes det semantikk, eller kanskje at velgerne ikke er interessert i akkurat det temaet. Da analyserer man, reformulerer og prøver igjen. På den måten blir ikke sosiale medier bare et sted man spyr ut budskap, men også et sted hvor man kan lære mer om målgruppens behov, og hvordan forbedre kommunikasjonen.

Hva er viktigst? Ta målgruppen din på alvor og be om tilbakemelding,
ikke bare en lik og del.

4 kommentarer om “Hva er viktigst?

  1. Du har absolutt et poeng Henriette. Enda verre enn de vanlige «Lik og Del» oppfordringene er de som driver en slags følelsesmessig utpressing. Som regel er det saker om vanskeligstilte og syke, saker man selvsagt gjerne kan være enige i, og så kommer det til sist: Tør du å kopiere denne statusen til tidslinjen din? Det er nå jeg får se hvem mine virkelige venner er. La oss se hvem som har et sterkt hjerte…
    Jeg viderebringer aldri sånne, selv om jeg er aldri så mye enig i saken. Er jeg enig så sprer jeg det videre, om noen mener å skulle presse meg til å dele det ved å antyde at jeg ikke er en ordentlig venn om jeg ikke deler, eller at hjertet mitt ikke er bra nok om jeg ikke deler, eller andre varianter av denslags, så fortjener de ikke å lykkes. Denslags følelsesmessig utpressing er bare nedrig og sørger for at gode saker mottas med irritasjon hos meg i stedet for sympatien saken hadde fortjent.

  2. Tore, helt enig med deg! Jeg vil svært gjerne ha meg frabedt å bli presset til å forsvare meg for noe jeg ikke er – en dårlig venn fordi jeg ikke deler en status. Håpløst lavmål.

    ..da er det godt man har «skjul at fra»-knappen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s