Styrken i sårbarhet

Den siste tiden har flere flotte mennesker åpenhjertig delt sine historier om svakhet og sårbarhet i blogger og i media. Jeg har tidligere vært åpen om mitt flink pikesyndrom og det kommer nok mer.  Jeg fremstår som sterk, selvsikker og trygg  og det er jeg jo og. Men, det betyr ikke at jeg ikke er sårbar. Som voksen har jeg funnet ut at jeg er glad i sårbarheten min, og at jeg godt kan snakke om den.

Det å vise seg sårbar styrker. Det kan også gi andre styrke å se at man ikke er alene om sårbarheten.

Jeg har lyst til å dele denne fantastiske TED-talken som handler om sårbarhet og om å kjenne at man er bra nok!

Brene Brown er professor ved University of Houston Graduate College of Social Work. Hun har brukt de siste ti årene på å studere sårbarhet, mot, autentisitet og skam. Nå arbeideer hun med å utforske et konsept som hun kaller wholeheartedness.

I dette varme, morsomme og insiktsfulle Ted-foredraget stiller Brown spørsmålene: Hvordan lærer vi å omfavne våre svakheter og mangler slik at vi kan engasjere oss i våre liv fra et sted av autentisitet og verdighet? Hvordan dyrke vi mot, medfølelse og tilkobling som vi må innse at vi er nok – at vi er verdig kjærlighet, tilhørighet og glede?

En kommentar om “Styrken i sårbarhet

  1. Hei Henriette! Så fin og inspirerende blogg du har! Jeg ble tipset av en venninne om å følge bloggen din, og det var et godt tips! Fortsett med god skriving, jeg skal i hvert fall følge deg:) Julie Kildahl.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s