Kaffe med omtanke

Jeg lar meg stadig bevege av flotte medmenneskelige handlinger, men er ikke alltid like flink til å handle selv.

Jeg gikk gjennom Facebookfeeden min i dag og kom over et initiativ som både fikk frem rørte tårer og lysten til å bidra.

Suspended Coffees eller Caffe sospeso er et initiativ som bygger på en gammel italiensk tradisjon. Kaffebarer og cafeer som deltar gir deg muligheten til å kjøpe en ekstra kaffe til en som ikke har råd og som senere kan komme inn og be om en kaffe uten å måtte betale.

Tenk om du kunne kjøpe en kaffe med omtanke neste gang du bestiller en kaffe latte? La oss få dette initiativet til Norge!

Spre ordet i sosiale medier, del lenken til Suspended Coffees Facebookside: http://on.fb.me/YNLPuL, tagg cafeer og kaffebarer du følger og bruk gjerne hashtaggen #kaffeomtanke

20130329-131821.jpg

6 kommentarer om “Kaffe med omtanke

  1. Høres veldig fint ut dette! Men det er ikke særlig omtanke om det bare er å kjøpe til en annen, men ikke er Fairtrade eller annen garanti for at de som faktisk dyrket kaffen får en lønn de kan leve av. For det får dessverre ikke de fleste.

  2. Jeg syns det er et flott initiativ. Veldig bra å oppfordre cafeer til å innføre dette. Børge har selvsagt rett. Fairtrade er enda bedre. ..og slik kan man fortsette. økologisk er enda bedre (mener mange), mindre emballasje (mye søppel med pappkopper og plastlokk) er enda bedre osv. Det viktigste her er det ene initiativet om å gi bort en kaffe. #kaffeomtanke.

  3. Ideen høres godt ut. Men hvordan velger man ut hvem som skal få den gratis kaffen? Nordmenn flest er glad i gratis give-aways. Når det snakkes om hverdagsøkonomi, så nevnes den daglige kaffen fra kaffebar som noe man kan kutte ut. Hvordan kan man sikre at det er en som virkelig «fortjener» den og ikke bare en som vil spare penger som får den?

      1. Jeg liker ideen da. Når det et så enkelt å delta er det lett å få oppslutning. Som de kampanjene hvor man runder opp når man handler. Er også litt usikker på om kaffebarene ønsker å få inn en del av de personene som trenger kaffe. Forskjell på fattige selvsagt, men det er ikke til å stikke under en stol at mange kunder føler seg utrygge eller ukomfortable med disse rundt. Det kan kanskje også bli stigmatiserende om man får denne kaffe? Man møter nok litt fordommer når man ikke har råd til en kaffe til 20-30 kroner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s