Whatever you are – be a good one

Jeg er på South by Southwest, SXSW, verdens største digitalkonferanse, og jeg suger til meg fag og inspirasjon. Noen foredrag gir inspirasjon langt ut over fag. Jeg har lovet meg selv å blogge om denne fantastiske opplevelsen, men først etterpå. Tid er mangelvare på SxSw! Det siste foredraget jeg hørte, fra Tina Roth Eisenberg, Swiss Miss var så inspirerende at jeg rett og slett måtte blogge om opplevelsen med en gang.

Tina Roth Eisenberg

Tina Roth Eisenberg er en spennende designer, som jeg helt klart skal bli mer kjent med.
Det som gjorde meg så inspirert av hennes foredrag var ikke det hun har designet, selv om jeg helt klart liker hennes stil og er en flittig bruker av den nydelige appen hennes Teux Deux, men hennes 11 leveregler, som gjelder både i arbeidslivet og privatlivet. Disse har jeg herved adoptert og tenkte kanskje dette kunne være noe for deg og?

1. Invest your life in what you love
Det siste året har jeg jobbet med en fantastisk gjeng i Telenor, men arbeidsoppgavene var ikke riktige for meg. Nå har jeg tatt skrittet jeg har drømt om lenge – å få jobbe kreativt og digitalt.
Det gir meg energi og glede, som vil smitte resten av tilværelsen.

2. Embrace enthusiasm
De som kjenner meg vet at jeg kan være full av sprudl. Jeg er rett og slett mest glad. Jeg liker å drive med sprudlelsmitte, men er ofte litt redd for å være litt for mye. Det skal jeg slutte med.

3. Complaining is not an option
Ikke kos med misnøye. Hvis du går rundt å klager på noe må du enten gjøre noe med det eller legge det bak deg.

4. Trust and Empower
Tina gikk fra å være en som gjorde all jobb selv til plutselig å ha folk under seg. Hun måtte lære seg å dele arbeidsoppgaver og stole på at de ble gjort og gjort bra, og ved å gjøre dette la hun tilrette for at hennes medarbeidere kunne vokse faglig.

5. Experiences > Money
Tina Roth Eisenberg er ikke opptatt av å tjene penger på De initiativene hun har. Jeg vet ikke om jeg vil klare å la være å forsøke å tjene fett på en genial App, om jeg hadde laget en, men overført skal jeg være påpasselig på å ikke forvente å få noe igjen av andre når jeg bidrar med noe. Gleden av å gi er en god kilde til energi.

6. Surround yourself with likeminded people
Jeg er så heldig å ha en gjeng likesinnede rundt meg som gir meg inspirasjon, glede og energi.

7.Collaborate
Jeg liker å være med mennesker og er en teamplayer. Å få andres input, mikse det med mine ideer og finne krysningspunktet er gøy! Jeg liker å diskutere og løse problemer med andre, – på jobb…
Private greier er jeg lite flink til å dele, men det skal jeg jammen bli, og invitere andre til å diskutere sine med meg. Kanskje finnes det interessante kryssningspunkt der også?

8. Ignore haters
Ok, jeg er skikkelig dårlig på å ikke bry meg om kjipe kommentarer, men jeg ser at å kaste bort tid og energi på negative personer – det gidder jeg ikke. Fra NÅ!

9.Make time to think and breathe
Ja, dette har jeg jo skrevet om før, og jeg har et stykke igjen før jeg kan si at jeg gjør dette, men jeg er blitt bevisst på det.

10.When an opportunity scares you, take it!
Jeg har en vei å gå her altså, men hei for en leveregel!

11. Be someone’s eccentric aunt
Tina Roth Eisenberg hadde en tante som åpnet øynene hennes for muligheter, som inspirerte henne og ga henne mot. Om jeg kan få gjøre det for noen – da blir jeg, som Tina sa:

All kinds of happy!

6 thoughts on “Whatever you are – be a good one

  1. Dette treffer meg veldig, bra leveregler. Et par av de stemmer veldig med hvordan jeg prøver å tenke, men er langt i fra trofast…. Må jobbe litt med det. Takk for inspirasjon!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s