Genuin kommunikasjon om det som er meningsfylt

I sitt siste blogginnlegg i Hegnar Kvinner skriver Cecilie Thunem-Saanum godt om genuin kommunikasjon i sosiale medier:

«Tekst handler om sjargong. Stemmen setter stemningen – når vi møtes IRL (in real life). Vi glemmer gjerne et navn, et ansikt, et budskap. Men stemmen, og hvordan den får oss til å føle oss, det husker vi. Slik er det også i digital kommunikasjon. Sjargong, og hva, hvem, vi er opptatt av, avgjør om vi får en type oppmerksomhet som vi klarer å holde på. Og som er troverdig. Vær genuin, mer enn bare strategisk. Ja, strategi fint. Men kun om den er tro mot stammekultur, og den tillater unike stemmer.»

Når jeg tok NSB ut i sosiale medier var det viktig for meg å finne den rette stemmen. Hvordan skulle jeg snakke for, og som, en stor bedrift – en som alle hadde en mening om, slik at folk kjente igjen merkevaren? Det tok tid. Jeg var nødt til å bli kjent med den stemmen selv først, og så gjennom nititig jobb og konstant tilstedeværelse bevise at kommunikasjonen var ærlig og åpen. Jeg synes at jeg lykkes med det, og gjennom de dyktige menneskene som nå jobber med sosiale medier i NSB har stemmen blitt trygg, stø og genuin.
Nå jobber jeg i Telenor, som jeg mener også har klart å skape en genuin stemme i sosiale medier.

Selv om stemmen er genuin og kommunikasjonen troverdig er det likevel ikke sikkert at du lykkes. Du må stå ut i mengden.

Infographic

Snioppet av Havas Media Lab.
Klikk på bildet for hele deres Infographic

Havas Media Lab har gjennomført en undersøkelse som viser at folk flest ikke ville bry seg om 70% av alle merkevarer forsvant i morgen. Folk bryr seg ikke om merkevaren, men om seg selv og sine liv.

Havas Media måler selskaper gjennom en MBI, Meaningful Brand Index, som måler om selskapet har meningsfulle merker som gir følslse av velvære og verdi individer, lokalsamfunn og miljø, slik at de bidrar til at mennesker og samfunn blomstrer. Høyere MBI gir høyere merkevaretilhørighet.

Meningsfylte merkevarer står ut i mengden.

Vi må altså slutte å snakke om oss selv, men starte samtaler om hva våre produkter kan gjøre for deg som konsumer , og belyse hva selskapet gjør for samfunnet. Men, det må gjøres med den genuine stemmen. 64% prosent sier i undersøkelsen at de ikke tror det stikker dypere enn at selskapene ønsker å fremstå med et samfunnsansvar bare for å bedre sitt eget image.

2 thoughts on “Genuin kommunikasjon om det som er meningsfylt

 1. Først og fremst: Tusen takk for så fin omtale, Henriette! Intet er bedre enn å få vite at jeg kan inspirere til nye tanker; om folk er enig eller uenig.
  Og; takk for en god bloggpost, som supplerte elementer jeg absolutt burde ha nevnt selv. Du beriker, og jeg siterer deg garantert!

  Det gjelder å «stå ut» i sosiale medier (også) som du skriver. Jeg er helt enig, «Genuin og grå i mengden» fungerer dårlig. Men for mange tukler for mye med den kreative delen, for å oppnå stå-ut-effekt: De glemmer å være genuine, de glemmer at når de har stått ut, kommer menneskene som ønsker seg det unike. Da gjelder det å være unik, slik jeg skrev om i min gjestekommentar hos Hegnar.

  Det jeg likte aller best med din bloggpost var to ting: Modellen du presenterer fra Havas Media Lab. Lærerikt og informativt.
  Det andre: At du fremhever hvor viktig det er å være opptatt av de andre, fremfor av oss selv. Det er et av mine mantra: «Det er vanskelig å gå fra en god lytter».
  Lytt 90% av tiden på de andre, vær opptatt av hvor de er, hva de vil, hva du kan gjøre for å hjelpe dem. Og bruk bare 10% av tiden på å fremheve deg og produktet ditt.

  Igjen, takk for fin post og gode ord!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s