Smarte notater med Evernote

Evernote Smart Note Bilde hentet fra blog.Evernote.com
Som svoren Evernotebruker tar jeg alle notater på iPad, iPhone eller pc. Hovedgrunnen er at jeg sjelden brukte notatene jeg hadde skrevet ned i notatboken, for jeg fant dem ikke igjen.
Jeg forsøkte å lage systemer, som fargeklistrelapper på tema, men jeg synes det var utfordrende å klistre for flere emner…

Når jeg fant muligheten for å metatagge notatene mine i Evernote, og at jeg hadde dem tilgjengelig overalt var jeg frelst.

Bilde hentet fra blog.Evernote.comMen, – jeg savner notatboken min.
Jeg savner letingen etter den lekre notatboken i butikken, boken som representerer meg i design og farge.  Jeg savner å begynne med blanke ark, og å ta notater med møtedoodles og fargetusjer. Jeg er dessuten i ferd med å miste håndskriften min. Jeg kjenner ikke igjen kråketegnene jeg lager de få gangene jeg skriver med penn.

Følger du med, eller?
En annen utfordring er at man står i fare for å ikke virke interessert i møter, der man sitter og trykker på iPad eller telefon. Det hadde nok vært bedre å sitte med penn og papir.
På jobb er jeg Evernoteevangelist, så de aller fleste har fått med seg hvordan jeg jobber i møter. Men, jeg har fått rare blikk på foreldremøte. «Er ikke dette viktig nok til at hun kan legge bort mail og Facebook i de to timene møtet varer?» De skulle bare visst at jeg lytter bedre når jeg noterer og har notert mer enn jeg noen gang kommer til å slå opp, bare sånn i tilfelle.


Evernote Smart Notebook
er en notatbok fra Moleskine designet for å gjøre det enkelt å skrive ned tankene dine på papiret, for så å legge inn i Evernote hvor du kan endre dem og lagre dem for alltid. Notatboken inkluderer et sett med klistremerker, som når du tar bilde med kamerafunksjonen inne Evernote på iOS (iPhone eller iPad), legger til digitale koder til notatene.

Evernote Smart Notebook har kommer som med linjer eller ruter, og sidene er laget for å sikre at du får best mulige bilder av notatene dine.

Nå kan man jo spørre seg om det er nødvendig med en spesiell Evernote-Moleskinbok, for man kan jo ta bilder av en vanlig notatbok også. Men, du får med deg Evernote Premium for tre måneder på kjøpet, og elefanten på boken følger med. Det er dessuten en analog, taktil dings.  Jeg har forhåndsbestilt.

Les mer om Evernote Moleskin på bloggen Evernote

Jeg har tidligere blogget om Evernote på Telenorbloggen Jobb smartere

4 thoughts on “Smarte notater med Evernote

  1. Jeg har jo hørt om Evernote, og sikkert installert det også, men i jungelen av nettbaserte tjenester i genren «get things done» og effektivitetsstyring må en nesten bare lande på noe og holde seg til det. Jeg bruker Instapaper og Pinterest til tilsvarende ting, selv om jeg – som du – «noterer» mer enn jeg slår opp. Hvis det er tilfelle at du kan ta opp lydsnutter og video i Evernote synes jeg det begynner å bli interessant. Kanskje jeg burde prøve det ut igjen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s