Husk alt med Evernote

Jeg er stadig på jakt etter ting som kan hjelpe meg å gjøre en hektisk hverdag enklere. Som en arbeidsivrig trebarnsmor med frykt for å glemme noe og med flere timer i døgnet på ønskelisten, har Evernote vært et fantastisk funn.

Evernote gir endeløse muligheter for å lagre og strukturere notater, bilder og dokumenter og gjøre innholdet tilgjengelig på de plattformene du installerer programmet på, enten det er PC, Mac, Android, iPad eller iPhone med synkronisering. Du kan i tillegg logge deg på med Evernote-kontoen din på web, du kan også gjøre notatene tilgjengelig offline. Du kan også dele mapper med andre.

Selv bruker jeg Evernote på iPhone, iPad og PC.

Jeg lager mapper, eller notatbøker som det heter i Evernote, for de forskjellige fagområdene jeg jobber med, for foredragsnotater og for ideer.

Her skriver jeg enten notater direkte inn i Evernote og legger til bilder av slides, eller drar over innhold fra desktoppen. PDFer og presentasjoner legges også inn. Når jeg surfer bruker jeg Evernotes web-cliper, en add on for Mozilla, om jeg finner interessante artikler jeg vil lese igjen, eller lese senere.
Scannede dokumenter er også søkbare i Evernote. Jeg har kjøpt en app som heter DocScanner, som lar meg scanne bilder jeg har tatt med iPhonen, og lagre direkte i Evernote som et søkbart dokument.

I privatmappene samles alt fra oppskrifter, gjøremålslister, handlelister til liste over hva som finnes på kjøkkenet på hytta. Jeg tar ofte bilder av ting jeg vil huske, enten det er etiketten til en god flaske vin eller barnas timeplan.

Alle notater emnetagges så jeg enkelt kan søke dem opp senere.

Android appen til Evernote har fått en ny fiks funksjon. En oppdager, eller «Lightbulb«, er blitt lagt til. Den hjelper deg med å bli bedre kjent med de forskjellige funksjonene i appen slik at du bruker Evernote så effektivt som mulig. Sjekker du oppdageren hver gang det har kommet en ny release av appen, kan du raskt sette deg inn i hva som er nytt.

Hvordan bruker du Evernote, og hvilke tips og triks har du for å gjøre hverdagen enklere?

Dette innlegget ble først postet på Telenorbloggen Jobb smartere:

2 thoughts on “Husk alt med Evernote

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s